Меню
Your Cart

Тензух на метър

Тензух на метър
Топ
Тензух на метър
2.50 лв.
  • Наличност: На склад
  • Код на продукта: Тензух
Продуктът има минимално количество 5

Тензухените пелени са незаменими за всяко семейство с бебе, защото са изключително практични – можете да ги използвате като класически пелени, за попиване след баня и при масаж, за повиване на бебето, за дискретно кърмене, при изненади по време на пътуване или разходка и др. За разлика от другите пелени за многократна употреба, тензухените пелени могат да продължат да ви бъдат полезни и след като детето порасне, тъй като имат много полезни приложения в домакинството.

Тензухът е мека и фина памучна тъкан.
Той позволява най-добра циркулация на въздуха и така намалява обривите и подсичанията по нежната бебешка кожа.
Тензухените пелени са и много удобни, особено през летните месеци.
Изключително абсорбиращи.

Тензухът има много практични и екологични приложения:
- Като класически пелени в комбинация с 3-4 непромокаеми или вълнени гащички, или като допълнителни долни пелени/вложки, които да допълнят вече закупена серия многократни пелени. За разлика от пелените за еднократна употреба, тензухените и другите текстилни пелени не замърсяват околната среда за десетилетия напред, понасят се добре от нежната бебешка кожа, не я излагат на непрекъснат допир с химикали, и не на последно място, ви помагат да спестите пари!
- За баня и масаж – тензухените пелени могат се използват над хавлиената кърпа на бебето - те са меки, нежни за кожата, тъй като са избелени без химикали, и попиват толкова много, че кърпата под тях остава почти суха. Ако след баня мажете бебето със зехтин, масажно масло или друга козметика, няма да ви се налага да перете хавлиената кърпа на бебето, тъй като тензухът попива всичко излишно и по нея не остават петна. За избърсване след сутрешното измиване на дупето можете да ползвате и само тензухената пелена.
- Повиване за по-спокоен сън и при колики (за бебета до 3-4 месеца) – Повиването може много да помогне за успокояване на бебето (и родителите му) в първите няколко месеца. Тук не става въпрос за бабешкото повиване с цел изправяне на краката, при което се използва стегнато навит повой, и което може да доведе до луксация на ставите, а за повиване с цел пресъздаване на сигурността, която бебето е изпитвало в утробата на майката. Повиването възпира необузданото махане с ръчички и не позволява да на бебета да се стряскат безпричинно.
Други приложения:
- В своята книга за привързаното родителство, известният американски педиатър др. Сиърс препоръчва първите зъбки на бебето да се почистват с леко намокрена тензухена пелена;
- Когато оригвате бебето;
- За да не ви напишкат при смяна на пелените (особено ако имате момченце);
- За дискретно кърмене навън;
- Сгъната на 4-ри под главата на малко бебе, за да попива повърната храна или слюнки;
- Като постелка в количката или кошчето за кола;
- Като импровизиран сенник на количката, ако навън е много слънчево или ако искате да избегнете превъзбуда на детето на оживени места;
- За почистване след хранене, при смяна на пелените или при повръщане.

За разлика от пелените за еднократна употреба, тензухените пелени могат да продължат да ни бъдат полезни и след като детето порасне. Те са идеални за употреба в домакинството – стават за миене на прозорци, за цедена на мляко, за гладене, в тях можем да вържем яйцата, които варим на Великден, за да не счупят, можем да ги нарежем и направим на малки вързопчета с лавандула против молци и какво ли още не.

Тезухът е с ширина 90 см, непоръбен, избелен.
Цената е за метър (100 х 90 см).
Препоръчителна температура за пране до 90 градуса.
Произход: България
 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Повече информация можете да намерите в раздел ПОВЕРИТЕЛНОСТ.