Меню
Your Cart

Многократни пелени

Пелените за многократна употреба са широко употребявани по целия свят и съвсем логично започнаха да настъпват и у нас. Съществената разлика с класическите еднократни пелени (памперси) е, че те могат да се използват многократно. Един комплект от добре поддържани пелени могат да отгледат едно, две, дори три деца.

Пелените за многократна употреба са комфортни за бебето. Те не пропускат, не запарват, поддържат кожата на бебето суха и дишаща. Те не предизвикват алергии и подсичания.
Децата, отгледани с многократни пелени, по-рано изграждат стабилни хигиенни навици!
С използването на многократни пелени, можете:

… ДА СПЕСТИТЕ
Едно бебе от раждането си до 1-годишна възраст използва 6-8 еднократни пелени дневно, от 1 до 2 години използва около 5-6 пелени дневно, от 2 до 3 години – средно 4 броя дневно. Крайният резултат е средно около 6000 еднократни пелени за едно дете! В зависимост от избраната марка памперси и нейната цена, общата сума която ще ви се наложи да платите за 2 години е около1800-2000 лв. Една пелена за многократна употреба струва приблизително 30 лв. за бройка. Ако използвате между 10 и 15 пелени, това прави инвестиция от между 300 и 450 лв. Първоначалната инвестиция е по–голяма, но тя е ЕДНОКРАТНА! Да не забравяме, че с тези пелени можете да изгледате не само едно дете, а дори две или три деца!
С проста калкулация се вижда, че използването на многократни пелени е десетки пъти по-евтино, в сравнение с ежеседмичното купуване на еднократни!

… ДА ПОМИСЛИТЕ ЗА ПРИРОДАТА
Еднократните пелени са огромен екологичен проблем в световен мащаб! За изработката им се използва се огромно количество енергия, вода и гориво, в цял свят ежегодно се изсичат милиарди дървета, от които след това се произвеждат тонове целулоза, а при избелването на памперсите с хлорен газ във въздуха се отделят токсични вещества. Еднократните памперси са пълни с химикали. Те съдържат ароматизиращи вещества, диоксини и натриев полиакрилат, които се свързват с развитието на заболявания като астма, поражения върху нервната, имунната и репродуктивната система и, разбира се, поява на алергични реакции. Освен това, в пелените се съдържа същият този попиващ гел SAP, който превръща течността в гел. Той беше изтеглен от производството на дамските тампони, защото се свързва със синдрома на токсичния шок.
Едно бебе от раждането си до 1-годишна възраст използва 6-8 пелени дневно, от 1 до 2 години използва около 5-6 дневно, от 2 до 3 години – средно 4 броя дневно. Крайният резултат е средно 6000 еднократни пелени за едно дете. Ако ги умножим по теглото им при изхвърляне (тежат средно между 150 и 250 грама в зависимост от възрастта на детето и кога е използвана пелената - през деня или през нощта, резултатът е повече от 1 тон отпадъци за всяко дете.
За разграждането на всички тези тонове еднократни пелени на и без това препълнените сметища са необходими около 500 години. За сравнение за отглеждането на едно дете са необходими между 10-15 многократни пелени. След това тези пелени може да използвате за второто и трето си дете или да ги предадете на приятел. 
Пелените за еднократна употреба представляват около 10% от всичките битови отпадъци. По тази причина в много европейски градове родителите, избрали многократните пелени за отглеждане на бебето си, биват поощрявани от общината по местоживеене, като получават част от средствата за закупуването им. Такива програми вече действат на територията на почти всички европейски държави.

… ДА ПОМИСЛИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО
Децата, при които се използват пелени за многократна употреба, страдат в пъти по-рядко от подсичане, запарване и кожни алергии. Нежният допир на естествените материи до кожата на бебето, му осигуряват мекота и комфорт. Многократните пелени поддържат кожата на бебето суха и дишаща. Практиката показва, че чрез използването им, бебето изгражда по-рано стабилни хигиенни навици. И не на последно място, многократните пелени са красиви! Нежните цветове и различни шарки, галят вашето око и това на бебето.

  

 

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Повече информация можете да намерите в раздел ПОВЕРИТЕЛНОСТ.