Меню
Your Cart

За нас

Пелени.БГ е семейно начинание, фокусирано върху предлагането на пелени за многократни употреба и съпътстващите ги аксесоари. Идеята за сайта дойде веднага след раждането на нашето първо дете. Желанието ни да използваме минимално еднократни пелени, да създадем максимален комфорт на детето, да намалим битовите отпадъци и не на последно място да спестим средства от семейния бюджет, ни доведе до решението да използваме пелени за многократна употреба. Сега, години по-късно, сме не само щастливи от това решение, а искаме да се докоснем до вас, бъдещи и настоящи родители и да ви вдъхновим да ни последвате…
 

Ние от Пелени.БГ държим на качеството!
Всички пелени, които продаваме са произведени под строг контрол, спазвайки стриктни указания, стандарти и изисквания за екологичност и качество.
Всички пелени, които продаваме имат сертификати за качество Oeko-Tex® Стандарт 100,  GOTS ( Global organic textile standard ) или други.

Oeko-Tex® Стандарт 100 има за цел производство на текстилни продукти, които са екологични и не са вредни за здравето. Лабораторните тестове по стандарта включват около сто тестови параметри и симулационни тестове, които имат за цел да предвидят всички възможни начини, по които евентуални вредни вещества биха могли да се абсорбират от човешкото тяло чрез устата, кожата или чрез вдишване.

GOTS - Глобален органичен текстилен стандарт е най-важното международно лого за качество на текстил. GOTS сертификат може да бъде даден само на краен продукт като гарантира, че крайният продукт покрива стриктните изисквания на органичния стандарт за всеки етап от производството на продукта. В допълнение сертификата GOTS гарантира, че политиката fair trade (честен труд) важи за всички ангажирани в производството на продукта на всички етапи, дори в самото начало – при засяването на културата. 

Ние от Пелени.БГ не търгуваме с пелени, които нямат сертификати за качество!
Не търгуваме с пелени произвеждани в съмнителни китайски фабрики без ясен произход и контрол на процеса!
Не търгуваме с пелени произвеждани от непълнолетни деца, чиито труд бива експлоатиран срещу минимално заплащане!
Не търгуваме с продукти незаконно внесени и разпространявани на територията на България!
Не търгуваме с продукти, които биха били вредни за нас и нашите деца!

Когато купувате даден продукт, помислете за какво всъщност плащате и дали цената реално отразява всички свързани с него разходи!

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Повече информация можете да намерите в раздел ПОВЕРИТЕЛНОСТ.